Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Verheugen

Van iedereen wordt in meer of mindere mate aanpassingsvermogen gevraagd.

PW7 - 18-02-2022 | door Iris Beerthuis, apotheker en medical adviser Novartis
In deze tijden is het belangrijker dan ooit om je op iets te kunnen verheugen. NRC wijdde hier in januari zelfs een ‘verheugspecial’ aan.
Verheugen

Het viel mij op dat de mensen die werden geïnterviewd veelal van plan waren structureel iets nieuws of anders te gaan doen (werk of privé), of voornemens waren om meer aandacht en tijd te besteden aan hun dierbaren. Ik bewonder hun creativiteit en durf om een andere draai aan hun leven te geven, ongeacht hun leeftijd of de onzekerheid die ze tegemoet zien.

Echter, van iedereen wordt in meer of mindere mate aanpassingsvermogen gevraagd. Zo wordt in mijn werk, waar kennisoverdracht centraal staat, een beroep gedaan op creativiteit in tijden van toenemende digitalisering. Internationale congressen – wat mij betreft de hoogtepunten van het jaar en dus de momenten waarop ik me verheug – waar nieuwe data worden gepresenteerd, vinden digitaal of hybride plaats. Zo ook de hieraan gelieerde lokale nascholingen, waarin we regelmatig een organiserende of ondersteunende rol spelen.

De contactmomenten met behandelaren en collega’s van het hoofdkantoor zijn verschoven van de booth van het congres naar MS Teams. Dit vindt gelukkig doorgang, hetzij in aangepaste vorm. Niet zelden ontstaan daar namelijk ideeën voor nieuwe projecten of studies, om behandelingen nog beter te laten aansluiten bij de wensen en kenmerken van de individuele patiënt en zijn/haar behandelteam.

Het congresseizoen staat bijna voor de deur. Ik verheug me erop.

Document acties

Back to top