Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Roze olifant

We staan iedereen die vragen heeft, ook als ze kritisch zijn, te woord.

PW50 - 16-12-2022 | door Agnes Kant, directeur Bijwerkingencentrum Lareb
Demonstreren is een mensenrecht. Zelf maak ik ook gebruik van dit recht. Zo was ik een aantal jaren geleden bij de March for Science in Amsterdam. In mijn politieke verleden organiseerde ik ze zelf ook wel eens, demonstraties, zoals tegen de marktwerking in de zorg.
Roze olifant

Een tijdje geleden was er voor het Lareb-kantoor een demonstratie – inclusief een grote roze opblaasolifant – in het kader van de ‘week van de vaccinatieschade’. Ook Ongehoord Nederland was aanwezig. De actiegroep stelt onder meer dat Lareb klachten niet serieus neemt, en dat Lareb niet proactief is en alleen registreert en geen alarmfunctie zou hebben.

Helaas was ik zelf die dag niet op kantoor om de demonstranten te woord te staan. Later die week heb ik wel contact gehad met de actieleider. Ik heb uitgelegd dat hun beweringen onjuist en onterecht zijn en toegelicht hoe we werken. En dat we alle melders van vermoedens van bijwerkingen heel serieus nemen.

Ook heb ik gezegd dat dergelijke uitingen daarom onheus zijn en geen recht doen aan integriteit, inzet en goede werk van de Lareb-medewerkers. We staan iedereen die vragen heeft, ook als ze kritisch zijn, te woord. Maar er zijn wel grenzen. Zoals bijvoorbeeld de Andere Krant en Ongehoord Nederland, die stelselmatig onjuiste en selectieve informatie verspreiden. Daar geef ik geen medewerking aan.

De olifant zal symbolisch zijn bedoeld als ‘de olifant in de kamer’. Maar de kleur roze is opmerkelijk. Een roze olifant zien betekent namelijk ‘dingen zien die er niet zijn, hallucineren ...’

Document acties

gearchiveerd onder: Bijwerkingencentrum Lareb
Back to top