Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Personeel

Het personeel is hier van harte welkom!

PW27en28 - 08-07-2022 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Sinds 1 juli 2021 ben ik de eigenaar van de apotheek, wat gepaard gaat met lusten en lasten. Een van die lasten is het stukje ‘personeel’. Beter gezegd: personeel dat er niet is.
Personeel

Het afgelopen jaar was dit een groot probleem en de reden voor slapeloze nachten. Eind juli kregen beide bezorgers/ondersteunend medewerkers langdurige corona. In september brak een assistent haar pols en kreeg een ander de oproep voor haar rugoperatie die een week later zou plaatsvinden. Twee geroutineerde assistenten die al sinds de jaren tachtig bij ons werken en bijna nooit ziek zijn moest ik ineens ziek melden. In november deed een zwangere assistent een klein stapje terug om vervolgens begin december volledig uit te vallen vanwege een vroeggeboorte. In december zegde een assistent haar baan op om haar geluk als doktersassistent te beproeven.

In januari begon de coronatrein te rijden en dit keer dwars door de apotheek heen. Gedurende vijf weken had ik iedere week twee personeelsleden thuiszitten en vaak zelfs nog één voor de zekerheid ‘in quarantaine’ in het kantoor. Half maart ging nog een assistent met zwangerschapsverlof en eind april zegden twee assistenten tegelijk op. Eén raakte ik kwijt aan het onderwijs en de ander aan een apotheek dichterbij huis.

De vakantieperiode gaan we nu tegemoet met twee zwangerschapsverloven en twee vacatures. Ze zeggen wel eens: je wenst je ergste vijand personeel toe. Nou, mocht ik nog ergens vijanden hebben rondlopen, het personeel is hier van harte welkom!

Document acties

Back to top