Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Korte lijntjes

Even een berichtje naar de arts.

PW4 - 28-01-2022 | door Jaap Dik, apotheker in Vianen
Het is 24 december. Met kerstavond zijn we ieder jaar om vier uur ’s middags gesloten, maar natuurlijk zorgen we ervoor dat de zorg voor de patiënten is gewaarborgd. Voordat we dichtgaan doen we een belrondje langs de praktijken: “Zit er nog iemand binnen?”
Korte lijntjes

Van een groepspraktijk kregen we te horen dat één van de artsen op spoedvisite ging. Mogelijk kwam daar nog een recept uit voort. Omdat de bezorger al naar huis was, spraken we af dat ik dit dan zou gaan bezorgen.

Even een berichtje naar de arts – korte lijntjes – met de vraag contact op te nemen zodra iets bekend was over de te verstrekken medicatie. Iets later kwam een berichtje retour dat de arts diuretica had gespoten en dat er na de kerst wel een IMM-recept ter aanvulling zou volgen.

Ik kon dus ook naar huis. In de parkeergarage onder het zorgcentrum kwam ik de arts tegen met wie ik het overleg had gehad; hij moest nog wat zaken terugbrengen. We raakten nog even in gesprek over zijn oldtimer waarmee hij de visites deed en wensten elkaar een fijne kerst.

Naar huis rijdend dacht ik na hoe dit soort dingen zouden gaan met een internetapotheek. Sturen die op kerstavond nog spoedmedicatie? En hoe lang duurt dat? Of moet de patiënt nog iemand naar de dienstapotheek sturen?

Korte lijntjes zijn toch veel efficiënter? En zeker niet duurder.

 

Document acties

Back to top