Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hot hot hot!

Blij dat we onze patiënten tijdig hadden geïnformeerd.

PW31en32 - 05-08-2022 | door Chiara Bernoster-van Rodijnen, apotheker ouderenzorg
Terwijl ik dit schrijf hebben we net enkele dagen tropische temperaturen achter de rug. Heerlijk op vakantie, met mijn benen in een koud badje, gingen mijn gedachten wel uit naar mijn patiënten. Voor mijn vakantie hadden we nog net een bericht de deur uitgedaan over wat te doen met medicatie tijdens een hittegolf.
Hot hot hot!

Tijdens een FTO vorig jaar bespraken we maatregelen bij tropische temperaturen gedurende een hittegolf. Een onderwerp waar menig collega niet echt om zat te springen. Ook de zomer van 2021 zorgde er niet voor dat we hier nog veel aandacht aan besteedden. Dit jaar werden we echter direct weer met onze neus op de feiten gedrukt. Vanuit het ‘niets’ zou het opeens meer dan 35°C worden en lag het risico voor dehydratatie voor kwetsbare patiënten op de loer.

Snel overlegden we met elkaar wat te doen. We besloten preventief een bericht te sturen naar alle kwetsbaren. Moeten we nu wel of niet de stopadviezen verwerken in de brief? Moeten we die naar iedereen sturen of alleen naar bepaalde groepen? Het zorgde nog voor wat last minute vakantiestress bij mij.

Maar toen ik de hittegolf zelf ondervond en hoorde van het nationaal hitteplan, was ik maar wat blij dat we onze patiënten tijdig hadden geïnformeerd. En de waardering van enkele patiënten die ik kreeg doorgestuurd van mijn collega over onze goede zorgen, zorgde al helemaal voor een goed vakantiegevoel!

Document acties

gearchiveerd onder: Hitte, Medicijngebruik

Reacties

05-08-2022 08:26
J.C. Kortekaas (129520) zegt:

Het KNMI heeft in 2021 en 2022 nog geen hittegolf geregistreerd.

Back to top