Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Echte markt

Vinden we dit acceptabel?

PW39 - 30-09-2022 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen, ziekenhuisapotheker
Stel, in 2016 kocht je een auto. Het model dat je koos, was toentertijd al even in gebruik, maar volgens de dealer zou er snel een update komen van de software.
Echte markt

De eerste maanden leerde je de auto kennen. Na een poosje begon je je wel af te vragen waarom sommige zaken zo omslachtig waren. Als je bijvoorbeeld je knipperlicht naar links wilde aanzetten, moest je eerst toeteren, dan driemaal het mistlicht indrukken en dan pas reageerde de richtingaanwijzer. Ook ging het rechterachterraam niet goed open en moest je eerst wiebelen op je stoel voordat de radio aanging.

Telkens als je dit bij de dealer aankaartte, gaf deze aan dat dit probleem bekend was, een mooie wens voor de toekomst. Helaas werd het nu niet als urgent of levensbedreigend gezien dus nu niet opgelost. Maar na de update zou het probleem niet meer spelen, hoor!

Na verloop van tijd vroeg je wanneer jij dan de update zou mogen krijgen. Immers, deze niet-urgente problemen waren wel rete irritant en leidden tot veel extra handelingen, tijd en frustratie. Telkens beloofde de dealer dat je snel aan de beurt zou zijn. In 2022 hoor je dat je mogelijk half 2024 aan de beurt zou kunnen zijn voor een update. In de tussentijd switchen van auto is geen optie.

In een echte markt zou een dergelijke autodealer al lang failliet zijn en zou ik een ander merk auto hebben gekocht. Waarom vinden we deze gang van zaken voor ziekenhuisinformatiesystemen (zie voor link) dan wel acceptabel?

Managementsamenvatting marktverkenning ICT in de zorg (acm.nl)

Document acties

gearchiveerd onder: informatiesystemen, ziekenhuizen

Reacties

20-10-2022 17:33
A.K. van Nunen (180060) zegt:

Medicatie proces 9.0 zou misschien wat druk op ze kunnen zetten.
Een winst van 100% maak je overigens weinig meer mee!
Fons van Nunen

Back to top