Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Droge poeders

Hier is dus nog wel ruimte voor een duurzaamheidsscholing.

PW23 - 10-06-2022 | door Dinemarie Kweekel, ziekenhuisapotheker laboratorium
Toen dit voorjaar de ergste COVID-golven ons dorp gepasseerd waren en iedereen gevaccineerd was, leek het mij weer ’ns tijd voor een bezoek aan de astmaverpleegkundige. Immers: ik wilde nog steeds de puffer van mijn zoon ‘vergroenen’.
Droge poeders

Dat voornemen was er het afgelopen jaar een beetje bij ingeschoten. Maar nu was het weer mogelijk om de longfunctie te testen, en dus een goed moment om zijn medicatie nog eens door te nemen. Eenmaal op consult legde ik uit dat we indien mogelijk wilden switchen naar een droogpoederinhalator. “Dat kan, geen probleem. Het recept ligt vanmiddag klaar bij de apotheek.”

Enthousiast ging mijn zoon met mijn man naar de apotheek. Ik werd gebeld: “Dien, dit is volgens mij toch weer zo’n spuitbusje.” Nou laat maar liggen dan, dat was niet de bedoeling. Na overleg kreeg ik excuses van de apotheek (wat aardig!), want het was een vergissing van een tijdelijke kracht. Opnieuw in de apotheek kreeg ik echter dezelfde ‘puffer X’ aangereikt; hier leek dus toch iets anders misgegaan. De apothekersassistent keek heel verbaasd toen ik uitlegde dat deze puffer een drijfgas bevat, en dat ik daarom graag een droogpoederinhalator wilde. Hier is dus nog wel ruimte voor een duurzaamheidsscholing, dacht ik toen ik wegliep.

Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg een nieuw recept voor ‘puffer Y’ en deze (niet op voorraad) kwam de week erop. Mijn zoon is er superblij mee begonnen. Maar dat er zoveel hordes zouden zijn om een simpele puffer te vergroenen, had ik vooraf niet gedacht!

Document acties

Reacties

10-06-2022 13:44
W. Tolman (471952) zegt:

Dit komt zo vaak voor hoor ik, mooi verhaal. Er zou veel meer aandacht moeten komen CO2 neutrale devices. Gelukkig werk ik bij zo'n firma die daar heel veel doet.

Back to top