Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bedankt!

Het getuigt van warm zorghart dat je oudjes niet letterlijk in de stront laat zakken.

PW38 - 23-09-2022 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Twee jaar geleden schreef ik een ode aan de apothekersassistent in een column voor het PW. Maar hoe zit het dan met onszelf?
Bedankt!

We hebben allemaal soms een flinke schouderklop nodig of een dikke veer in een nader te bepalen plaats? Dus ga er maar voor zitten, hier komt ie.

Bedankt apotheker, dat je een doosje van een specifiek merk hebt weten te regelen voor je patiënt die niet zonder kan maar het toch graag voor zijn vakantie (“ik vertrek vanmiddag”) wil hebben. Fijn dat je weer de tijd hebt genomen om het beleid van de zorgverzekeraar uit te leggen. Namens alle 80-plussers: ook bedankt voor het toch nog regelen van hulpmiddelen via een directbedrijf. Het getuigt van een warm zorghart dat je die oudjes niet letterlijk in de stront laat zakken ondanks dat je er niet voor betaald krijgt.

Dank je wel voor het wederom voor eigen rekening nemen van die spoedkatheter omdat je terminale patiënt is verzekerd bij Zilveren Kruis. En dat je hem vrijdagavond nog even zelf brengt, samen met de pijnmedicatie. Ook bedankt voor het uitzoeken van geschikte substituten voor niet-leverbare medicijnen, ook al leg je in sommige gevallen zelf flink bij.

Eigenlijk zou de beleidsregel farmacie aangepast moeten worden. Ik ben zo vrij geweest zelf al een betaaltitel te bedenken: de prestatie ‘Zooi opruimen die wordt veroorzaakt door wanbeleid van overheid/zorgverzekeraars’. Maar goed, totdat de beleidsregel wordt aangepast: bedankt voor al jouw gratis werkzaamheden en donaties; je bent een topper!

Document acties

Reacties

24-09-2022 21:03
L.J. Wiersma (414959) zegt:

Nancy, geweldige column! Zo waar en raak geschreven. Je raakt de kern van openbaar apotheker met zoveel grappig cynisme. Ik lees je columns altijd met groot plezier.

Loes Wiersma, bijna eigenaar apotheker
Apotheek Poll Groningen

Back to top