Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

2041

Een kleurrijke toekomst creëren voor apothekers.

PW21en22 - 27-05-2022 | door Iris de Jong, voorzitter Vereniging van Jonge Apothekers
De VJA en de vervolgopleiding hebben leuke, toevallige overeenkomsten. Toen de VJA haar 25ste verjaardag vierde, bestond de vervolgopleiding ook 25 jaar. Zo’n mijlpaal zette alle betrokken partijen weer aan het denken. Wat hebben we bereikt in deze 25 jaar en wat willen wij in de toekomst nog bereiken?
2041

Dit heeft ertoe geleid dat zowel de KNMP als de VJA zijn teruggegaan naar de tekentafel. De KNMP heeft met een geheel nieuwe kijk de vervolgopleiding ingekleurd en de VJA heeft een nieuw visiedocument geschetst. Beide met het idee om een kleurrijke toekomst te creëren voor apothekers.

In het vernieuwde visiedocument wordt net als in de nieuwe vervolgopleiding aandacht besteed aan de veranderde rol van de apotheker. De VJA belicht aankomend jaar wat de apotheker kan leren van goed functionerende organisaties om hem heen. De vernieuwde vervolgopleiding is helemaal van deze tijd. Meegaan met de tijd is belangrijk. De zichtbaarheidscommissie sluit daarom aan bij de trend van het maken van podcasts.

Het ontwikkelen van ons vakgebied is niet anders dan het maken van kunst. Er is een goede werkplek nodig en vervolgens bedenken we wat we gaan maken. We regelen de juiste materialen en schetsen een opzet, die daarna kan worden ingekleurd. Als het bijna af is, voegen we de lichtpunten toe.

In 2041 zullen we terugkijken op 25 jaar erkend specialisme openbare farmacie. Het klinkt nog ver weg, maar ik hoop dat ik dan opnieuw een column kan schrijven met een terugblik op deze periode.

 

Document acties

gearchiveerd onder: VJA, Vervolgopleiding
Back to top