Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Verdeeldheid

De laatste tijd knaagt er iets.

PW48 - 03-12-2021 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Het virus zorgt de laatste maanden voor verdeeldheid. We snuffelen voorzichtig aan elkaar. Ben je voor Ajax of Feyenoord? Stem je rechts of links? Ben je trouwens gevaccineerd of niet?
Verdeeldheid

 Ik heb vertrouwen in de wetenschap. Ik geloof niet dat prof. dr. Ton de Boer (CBG) zijn handtekening zet onder een vaccin dat niet veilig is voor de grootste groep. Ik geloof ook niet dat Rutte dit samen met Poetin en Merkel heeft bekokstoofd om totale controle te verkrijgen.

Dus toen 1987 aan de beurt was, zette ik mijn prikangst opzij en ben dapper naar het prikpunt gegaan. Maar de laatste tijd knaagt er iets. Ik maak me zorgen over de koers van de overheid. Het 2G-beleid jaagt mij angst aan. Een beleid dat mensen forceert het vaccin te nemen omdat het alternatief een te grote impact heeft op hun deelname aan de maatschappij.

Ik las de column van Agnes Kant over meldingen over een verstoorde menstruatiecyclus. Stel, je bent een gezonde vrouw met een kinderwens en je probeert al jaren zwanger te worden. Ik kan mij voorstellen dat je dan een risicoschatting maakt en besluit nu niet te vaccineren. Moet zij dan voor deze weloverwogen keuze worden gestraft?

Als we ons dan toch op een ethisch hellend vlak begeven: misschien kunnen de ic-bedden op een andere manier worden verdeeld zodat de reguliere zorg ook doorgang kan vinden. Dat maakt dat men kritisch naar zijn eigen risicoprofiel zal kijken, in de overweging het vaccin te nemen. Maar laat me, ik mijmer maar een beetje hardop …

Document acties

gearchiveerd onder: COVID-19-vaccinatie, 2G-beleid, COVID-19
Back to top