Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Uitwisselapp

Grote kans dat ampullen bij medicijnafval zouden belanden.

PW40en41 - 08-10-2021 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Bij het thema duurzaamheid gaan mijn gedachten terug naar 2018. Een arts schreef Relistor voor aan een terminale patiënt.
Uitwisselapp

Deze mevrouw was al weken geleden opgegeven en het was elke ochtend maar weer de vraag of ze het einde van de dag zou halen. Nu wordt Relistor, toegepast bij ernstige obstipatie, alleen verkocht in een doos met zeven flacons met een AIP van € 294. De arts schreef er maar één voor, want “waarschijnlijk haalt ze het weekend niet”.

De kans was dus groot dat de overgebleven ampullen bij het medicijnafval zouden belanden. Ik vond dit zo zonde en begon te broeden op een Vinted of Marktplaats voor medicijnen. Het idee heb ik niet doorgezet, het leek mij wat ingewikkeld met beveiliging, beheer, onderhoud et cetera. Ik besloot dat het laagdrempeliger en makkelijker was een groepsapp op te richten met wat collega’s uit de omgeving.

En toen was daar twee maanden later ineens een appje: of iemand nog Relistor had liggen. “Ik!”, antwoordde ik beheerst maar enthousiast, met één uitroepteken, terwijl er in mijn hoofd vijf klonken.

Nu, drie jaar later, zijn we vele uitwisselingen verder, en is de nadruk komen te liggen op medicatie die niet leverbaar is. Gelukkig bestaan er ook mensen die, in tegenstelling tot ondergetekende, hun goede ideeën wel uitwerken en concreet maken. Mocht je nog (dure) medicijnen nodig hebben of hebben liggen, misschien ‘Vinted’ je het wel op PharmaSwap, de marktplaats voor geneesmiddelen. Ik heb trouwens zelf nog drie doosjes Cardura XL 8 mg liggen, iemand?

Document acties

gearchiveerd onder: PharmaSwap, duurzaamheid, Relistor
Back to top