Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Symbooltje

Zou er voor de pin-optie ook een symbool bestaan in Hix?

PW21 - 28-05-2021 | door Jaap Dik, apotheker in Vianen
Meneer P aan de balie, of we hem willen vergiftigen? Een nieuwe preferentie-periode, dus nieuwe doosjes. Nou, daar gaat hij niet mee akkoord. Biedt wel aan om te helpen met een – niet geplande – verbouwing van de balie. Waarschijnlijk had hij hetzelfde aanbod gedaan bij de huisarts, want even later kwam het elektronische recept met MN erop binnen.
Symbooltje

Gelukkig ziet nu ook de minister dat een apotheker moeilijk de schuld kan krijgen voor afwijken van preferent middels een slechter contract. Een collega had de oplossing: “We hebben twee opties, preferent of pinnen.” Dat zou bij meneer P helaas niet gaan werken.

Voor de agressieve personen hebben we een symbool in de apotheeksoftware. Een bommetje met een brandend, kort lontje. Voordeel van een symbool is: het kan nooit per ongeluk op een overzicht terechtkomen of elektronisch worden verzonden. We hebben in onze software – we gebruiken Hix van Chipsoft – ook een symbool voor wanbetaler. Een vliegend bankbiljet zie ik erin.

Gisteren stond een heel ander type patiënt aan de balie. Mevrouw kreeg “geen goed gevoel” bij de nieuwe doosjes. Ze gaf aan dat ze paranormaal begaafd was en “zag” ook met welke letter de naam van de assistent begon. Een kans van 1 op 26 en volkomen fout. 

Deze mevrouw koos voor de pin-optie. We zouden haar nu een wappie noemen. Zou daar in Hix ook een symbool voor bestaan? Een aluminium hoedje?

 

Document acties

Reacties

28-05-2021 11:19
K.G.J. Schneider (182360) zegt:

Tja, Jaap. Neverending story. Het is wachten op de minister.
Wij hebben ze hier al met een wichelroede boven het nieuwe generiek gehad. Never a dull moment. P kan ook van piepelen trouwens -). Even cursus volgen hoe je dat moet doen met de patiënten aan de balie.

Back to top