Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Sherlock

Een apotheker is soms net een detective; soms is niets zoals het lijkt, maar daar zijn we alert op, toch?

PW39 - 01-10-2021 | door Jaap Dik, apotheker in Vianen
Een apotheker is soms net een detective; soms is niets zoals het lijkt, maar daar zijn we alert op, toch? Meneer D belt: “Jullie hebben mij gebeld, zie ik.” Na een rondje apotheek – geen aantekening gevonden en niemand heeft met meneer D gebeld – komt de oplossing van hem zelf: “Ik ben net terug van drie weken vakantie en zag jullie nummer bij de gemiste gesprekken.”
Sherlock

Een andere casus speelt rond de recalls van de sartanen. Mevrouw W gooit een doosje metformine op de balie, “die zijn niet goed zeiden ze op tv”. Verwarring alom, toch niet nóg een grote recall? Ook dan duurt het even voor de oorzaak is achterhaald. In die periode waren er veel herhalingen op tv, ook van het programma Radar. Mevrouw had een oude aflevering zitten kijken van 2020, zonder zich daarvan bewust te zijn. Zaak opgelost!

Maar het kan nog fraaier. ‘De Zorg’ belde waar de baxterrol bleef, mevrouw moest nu beginnen. Na intern overleg werd de bezorger gebeld, de rol ging bij mevrouw tweewekelijks in de brievenbus. De bezorger had mevrouw zien staan en zelfs gezwaaid. Het huis werd door ‘De Zorg’ overhoop gehaald en wij begonnen met het klaarmaken van een noodsetje. Tot er weer werd gebeld; ze hadden gevraagd of er de vorige dag iets bijzonders was gebeurd. “Ja, er waren twee mannen geweest die de watermeter hebben vervangen.” Het zal toch niet …? Het luik achter de deur werd geopend en daar lag de rol, gelukkig droog en koel bewaard.

Apotheker blijft een leuk vak, niet waar Watson?

Document acties

gearchiveerd onder: detective, apothekersvak
Back to top