Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Murphy

Gelukkig toonde de patiënt enorm veel begrip en geduld.

PW12 - 26-03-2021 | door Esther Kuipers, openbaar apotheker
Op de meest onvoorspelbare momenten is ‘ie daar ineens weer, onaangekondigd en ongewenst: die wet van Murphy. Ik word al een paar weken achtervolgd door een recept, waarbij werkelijk alles mis- of langs elkaar heen loopt.
Murphy

Begin februari las ik in het PW over problemen bij wisselen van hydrocortisontabletten en toevallig kregen we kort daarna een recept. Het overstappen had voor problemen gezorgd en er volgde een medische noodzaak-verklaring. Een geldig recept en een keurig ingevuld formulier, met onderbouwing van de specialist.

Voor de zekerheid belde ik nog even naar de verzekeraar om te checken of de laagsteprijsgarantie niet van toepassing zou zijn. Het antwoord: er moest eerst een machtigingsaanvraag worden gedaan. Twee weken (en een hoop administratie) later, kreeg de patiënt bericht: er was toch géén machtiging nodig. Eind goed, al goed; ik kon de bereiding bestellen. Dacht ik. Maar dat viel tegen.

De arts die het meest recente recept had uitgeschreven, was niet de arts die de machtiging had ondertekend. Dat beiden hetzelfde specialisme hadden en uit hetzelfde ziekenhuis waren, bleek niet voldoende. Toen ik eindelijk een bestelbevestiging had, was het pakje ergens blijven staan en niet meegeleverd.

Uiteindelijk kregen we de tabletten in handen en ik was opgelucht toen de bezorger bevestigde dat hij ze had bezorgd. Gelukkig toonde de patiënt enorm veel begrip en geduld én kregen we een mooi compliment. Ik denk dat ik het herhaalrecept maar vast ga bestellen.

Document acties

Back to top