Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Lastige vragen

Moet je bij klachten iedere keer een sneltest doen?

PW32en33 - 13-08-2021 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker in De Lier
Op het moment van schrijven hebben we net weer een piekje in de besmettingscijfers. De “we-gaan-weer-naar-de-disco-piek” en de “yes-gezellig-toch-nog-een-sportzomer-piek”! Ik heb het gevoel nog dagelijks beleid te moeten maken. Lastige keuzes die potentieel grote gevolgen kunnen hebben. Van de gedachte dat in de vakantietijd één, twee of meerdere assistenten (langdurig) thuis moeten blijven krijg ik slapeloze nachten.
Lastige vragen

Dan besluit je impopulaire maatregelen te nemen: mondmaskers mogen af, maar wel gezichtsschermen op. En vooruit, als je dan geïsoleerd aan het aanschrijven bent en veel moet bellen, dan mag hij af. Een week later: de dochter van een medewerkster is positief getest. Medewerkster heeft geen klachten, is twee keer gevaccineerd, hoeft dus niet in quarantaine. De GGD laat het aan de werkgever over te beslissen of er dan gewerkt mag worden. PCR-test negatief en zelftest van die ochtend ook negatief, we zijn vijf dagen verder: kom maar werken.

Op dag zeven toch klachten, nieuwe PCR-test, wat denk je: positief. FML (en dan bedoel ik niet de oogdruppels). Mondmaskers dan maar weer op in de apotheek, in ieder geval voor een week. Zojuist een appje met de vraag: stel, je bent negatief getest maar je hebt nog wel klachten. Moet je dan elke keer voordat je komt werken opnieuw een sneltest doen?

Zucht, lastig. “Ik moet nog even een PW-column schrijven.” Met dat excuus schoof ik de vraag even voor mij uit. “Nou, hier heb je je onderwerp”, kreeg ik gevat terug.

Document acties

gearchiveerd onder: lastige vragen, quarantaine, PCR-test
Back to top