Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Humor

Lachen is een ondergewaardeerd medicijn.

PW30en31 - 30-07-2021 | door Jaap Dik, apotheker in Vianen
Na een eerdere column over mopperende patiënten, is het misschien goed om ook eens de andere kant te laten zien. Velen hebben, ondanks lichamelijke problemen, nog volop humor. En dat trekt ze er soms doorheen, is mijn idee.
Humor

Neem Karel; een bijzonder geval. Karel vertelt aan iedereen die het wil horen – en ook diegenen die dat niet willen – dat hij zijn leven te danken heeft aan een autobotsing. In Frankrijk kreeg hij op een parkeerplaats een hartstilstand, hij zakte naar voren met zijn voet op het gas. De auto schoot naar voren, tegen een muur en de uitklappende airbag bracht zijn hart weer op gang. Althans, dat had de specialist in het ziekenhuis hem verteld.

Na dat voorval heeft Karel bijna alle cardiovasculaire medicatie gehad die er bestaat, en nog meer. Maar Karel komt lachend binnen en gaat lachend weer de zaak uit, altijd in voor een grapje. Mocht die humor voor hem verdwijnen, “dan hoeft het niet meer”.

En aan die humor werk ik graag mee. Met Karel meelopend naar de uitgang bijvoorbeeld, ondertussen de sleutel pakkend. “Gaan jullie nu al dicht?”, vraagt Karel.

“Ja, mijn voorraad is op, jij hebt alles mee.” Schaterlachend verlaat Karel de apotheek.

Of neem de patiënt die voor een darm-reinigingsmiddel komt. Het laatste doosje was net de deur uit, of meneer tot de volgende dag kon wachten?

“Tuurlijk , ik krijg pas volgende week die scopie. En als je het dan nog niet binnen hebt, haal ik gewoon nasi bij de Chinees, dat werkt net zo goed.

Lachen. Een ondergewaardeerd medicijn.

Document acties

gearchiveerd onder: cardiovasculaire medicatie, humor, Medicijn
Back to top