Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Duurzaam

Laten we ervoor zorgen dat patiënten alleen medicatie bij de eigen apotheek halen.

PW22 - 04-06-2021 | door Linda van den Goor, bestuurslid VJA en aios ’s-Gravelandse
Na maanden wachten mag ook ik eindelijk mijn boodschappen bestellen bij de duurzaamste online supermarkt van ons land. Op een door mij gekozen moment staat een uiterst vriendelijke bezorger met zijn elektrische auto voor de deur.
Duurzaam

Maar afgelopen week volgde toch een teleurstelling toen ik zag dat je hier moeiteloos drie doosjes ibuprofen in je winkelmand kan gooien. Duurzaamheid betekent, wat mij betreft, óók duurzaam omgaan met onze gezondheid. Dus besloot ik contact op te nemen met de klantenservice om een verbetervoorstel door te geven. Enkel de melding: “Gebruikt u nog andere medicijnen? Vraag uw apotheker om advies!”, zou mij al heel blij maken.

We zitten midden in de digitale revolutie en apotheken merken hiervan de gevolgen. De ontwikkelingen die op de loer liggen zijn spannend, maar we zullen een weg moeten vinden waarbij digitalisering én hoogstaande farmaceutische zorg hand in hand gaan. We ontkomen er niet aan om als beroepsgroep mee te gaan in deze beweging. Maar laten we hierbij duidelijk onze piketpaaltjes uitzetten, in plaats van tegen de stroom in te zwemmen.

Beeldbellen en chatten met patiënten, digitale bijsluiters, de afhaalkluis en bezorging op maat. Met een vertrouwd gezicht binnen de eerstelijnszorg raakt de farmaceutische zorg verankerd in de wijk. Laten we ervoor zorgen dat onze patiënten géén reden hebben om medicatie elders te halen dan bij de eigen vertrouwde apotheek.

Document acties

gearchiveerd onder: duurzaam, digitale revolutie, wijk
Back to top