Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kleine dingen

Goed om af en toe even een realitycheck te krijgen.

PW3 - 22-01-2021 | door Dinemarie Kweekel, ziekenhuisapotheker laboratorium
“Waar zal ik in mijn volgende column over schrijven? Iemand een idee?”, vroeg ik laatst tijdens de koffie. Ik liep al weken te malen over een goed onderwerp, maar er was nog niks bruikbaars boven komen borrelen.
Kleine dingen

Het hele jaar leek één grote herhaling van zetten: het volgende geneesmiddeltekort stak alweer de kop op, we zaten opnieuw in een lockdown, scholen dicht. Onduidelijkheid over de planning van de COVID-vaccinaties, en waarom is de informatievoorziening over die vaccins zelf toch zo marginaal; onbegrijpelijk!  Kortom, het is soms lastig een beetje positief te blijven in deze tijden.

Omdat niemand van mijn collega’s aan de koffietafel een bruikbare ingeving had, besloot ik mijn werk weer op te pakken en in het lab TDM-bepalingen te autoriseren. Terwijl ik bezig was met de beoordeling van een aanvraag, viel mijn oog op een notitie in het bijbehorende patiëntendossier. Een alleenstaande Afrikaanse moeder had zojuist haar zoon verloren, na langdurige behandeling en vreselijke complicaties bij een stamceltransplantatie. Ik kreeg er kippenvel van. En waarom was ik ook alweer mopperig?

Ineens was het zonneklaar, hoe belangrijk het is om oog te hebben voor de dingen die goed gaan. We leggen de lat voor onszelf hoog, maar het vergt oefening om juist de vele kleine dingen die goed gaan op hun waarde te leren schatten. Als we er middenin zitten, zien we ze vaak niet. Goed om dan af en toe even een realitycheck te krijgen.

Daarom: geniet van wat goed gaat, en een gezond 2021 toegewenst!

Document acties

Back to top