Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nu

Juist nu kunnen apothekers bijdragen aan zorg voor kwetsbare patiënten.

PW5 - 05-02-2021 | door Esther Kuipers, openbaar apotheker
Soms vind ik het niet zo erg dat er in deze periode bepaalde dingen worden afgeblazen, aangepast of uitgesteld. Drukke verjaardagen of andere verplichtingen die niet kunnen doorgaan; ik vind het persoonlijk niet altijd een straf. En natuurlijk heeft het ook nadelen, maar veel vergaderingen blijken online een stuk efficiënter te verlopen. Al blijft het me verbazen dat er steevast mensen zijn die inlogproblemen ervaren.
Nu

Er zijn genoeg redenen aan te voeren om bepaalde activiteiten niet te doen in coronatijd of deze uit te stellen. Bieden we wel of geen stageplaatsen aan? Gaan we ons FTO online organiseren of stellen we deze nog even uit, in de hoop dat het niet lang meer duurt totdat een fysieke bijeenkomst weer mogelijk is? Waarom zouden we in deze tijd meedoen aan praktijkonderzoek?

Toen we aan het begin stonden van deze pandemie, was ik eerlijk gezegd best opgelucht dat mijn eigen promotietraject net was afgerond. Het viel mij in ‘normale tijden’ al niet mee om voldoende apothekers enthousiast te krijgen én te houden voor praktijkonderzoek. Een paar weken geleden zijn we in de apotheek gestart met het benaderen van COPD-patiënten voor deelname aan een interessant onderzoek dat loopt in meerdere apotheken en huisartsenpraktijken. Ook in deze tijd kunnen wij als apothekers bijdragen aan de ontwikkeling van ons vak en de zorg voor kwetsbare patiëntengroepen. Waarom nu? Juist nu.

Document acties

Back to top