Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Solidari-tijd

We moeten de voordelen van eigen bereiding meer op de kaart zetten.

PW19 - 08-05-2020 | door Dinemarie Kweekel, ziekenhuisapotheker laboratorium
Toen ik mijn vorige column schreef, stonden we aan het begin van de coronacrisis. Onze grootste zorg was op dat moment nog een tekort aan handenalcohol. Inmiddels er een ‘intelligente lockdown’ en bepaalt het ene na het andere dreigende tekort aan ic-medicatie in veel ziekenhuisapotheken de waan van de dag.
Solidari-tijd

De pandemie trekt inmiddels een zware wissel op de samenleving; met name op geïnfecteerden en hun naasten. Maar het raakt ook mensen met vitale beroepen en ondernemers. Alle hens aan dek om je vitale werk te doen of je bedrijf door te l­­aten draaien! En de kinderen dan? Officieel moeten scholen opvang aanbieden voor ouders met vitale beroepen. Maar vaak is de uitvoering dusdanig dat niemand hiervan week-in-week-uit gebruik wil maken.

Van de ene op de andere dag ben je dus niet alleen apotheker, maar in je vrije tijd ook nog eens juf; continu schakelend tussen het begeleiden van taal-spelling-­rekenen en je eigen werk. Eerlijk gezegd is mijn grens met multi tasken wel bereikt. Wanneer zal het einde van deze solidari-tijd in zicht komen?

Er is gelukkig ook goed nieuws voor ons, apothekers. Door de crisis ziet men nu beter dan ooit in dat onze geneesmiddelenvoorziening te afhankelijk is van derden, waardoor het bereiden in de (ziekenhuis)apotheek een flinke boost heeft gekregen.
Laten we deze crisis aangrijpen om de voordelen van de eigen bereiding weer volop op de agenda te zetten. Daar mogen we trots op zijn!

Document acties

Back to top