Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vaccineren

Het venijn waarmee die bijtende stof een spier ingaat... Brrr.

PW18 - 03-05-2019 | door Nancy Valentin-Ong, apotheker
Normaal gesproken sta ik te springen bij zorginhoudelijke ontwikkelingen die ons beroep verrijken. Consulten samen met de huisarts? Leuk! De regie hebben bij farmacogenetisch onderzoek? Graag! Labformulieren beheren en desgewenst bloedonderzoek aanvragen? Goed idee!
Vaccineren

Maar toen werd in PW 7 uitgebreid stilgestaan bij de rol die apothekers kunnen nemen bij het zetten van vaccinaties. Mocht u mijn column hebben gelezen over de reden waarom ik voor het apothekersvak heb gekozen en niet het artsenvak, dan kunt u zich vast voorstellen wat mijn persoonlijke reactie hierop was: thank you, but no thanks.

Los van de vraag óf dit een mooie ontwikkeling is voor apothekers, zie ik dat zelf niet zitten. Het is namelijk al niet de bedoeling dat een patiënt out gaat tijdens het zetten van een injectie, maar het kan al helemaal niet de bedoeling zijn dat degene die de injectie zet ter aarde stort.

En we hebben het over vaccins, hè. Fantastisch dat ze bestaan, maar het venijn waarmee die bijtende stof zo een spier ingaat … Brrr, ik denk dat ik met tranen in mijn ogen, afgewend hoofd en trillende handen te werk zou gaan.

Nee, vaccineren is echt niet aan mij besteed. Gelukkig heb ik wel een collega die dit zou kunnen doen en ik denk dat sommige assistenten dit ook leuk zouden vinden. De vaccinatiedeur laat ik dus vooralsnog op een kier staan. Help mij even herinneren dat ik te zijner tijd de Emla-voorraad ophoog, dat kan een mooi staaltje koppelverkoop worden.

Document acties

Back to top