Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Telefoontjes

Een patiënt wil weten hoe het zit met de 'Brexit-zakjes'

PW10 - 08-03-2019 | door Jaap Dik, apotheker
De telefoon gaat de hele dag. Ieder onderwerp is weer anders, maar soms blijf je met een lach op je gezicht zitten. Een wat oudere heer belde (of moet je tegenwoordig zeggen ‘een klant met een gouden randje’?): “Kunt u mij wat meer vertellen over de Brexit?”
Telefoontjes

Nu is Brexit zeker een aandachtspunt, met de te verwachten tekorten, maar ik had deze vraag niet verwacht. Na wat doorvragen over wat hij precies wilde weten, kwam het antwoord: ik moest naar Ankie vragen, “die weet er alles van”. Nu doet Ankie de intake voor de distributiepatiënten, dus ik kreeg een vermoeden. Op mijn vraag of hij die zakjes bedoelde, de Baxter, was zijn antwoord: “Ja, die. De Brexit-zakjes.”

Kort daarna belde een man die zich voorstelde als bewindvoerder van de heer X. Nu kan hij van alles beweren en met de AVG zijn we extra voorzichtig, maar hij noemde het notanummer en wist wat er op de nota stond. Hij had eigenlijk geen vragen, maar wat opmerkingen.

Meneer X mocht geen zaken meer op rekening halen en dat hadden we kunnen zien in het online bewindregister. Of we daar voortaan maar op wilden kijken als we iets op rekening zouden verstrekken. Ik uitgelegd dat we wel automatisch kijken bij welke verzekeraar iemand ingeschreven is, maar dat iedere keer het bewind-register raadplegen geen doen was.

Tja, dan liep ik een zeker risico. Hij wilde nu de nota voldoen; er was wat geld, en medicijnen waren toch een essentiële levensbehoefte. Dus de rekening voor achttien tabletten tadalafil werd overgemaakt. Ik heb maar niet verteld waar dit medicijn voor is.

Document acties

gearchiveerd onder: Baxter, Brexit, AVG
Back to top