Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Knuffels

PW01/02 - 11-01-2019 | door Esther Kuipers, apotheker
Het gebeurt niet vaak dat we in de apotheek gevraagd worden een knuffel in ontvangst te nemen (althans, niet bij ons ...).
Knuffels

Het was een gewone dinsdagmiddag toen een meneer langskwam voor een eerste uitgifte disulfiram, samen met zijn vrouw. De assistent die hen hielp, merkte tijdens het contact aan de balie dat het hen beiden hoog zat. En begrijpelijk ook: het is immers een heel proces voordat iemand de stap neemt om aan medicatie te beginnen. Ze nam hen even apart in de spreekkamer en nam de tijd om alles toe te lichten.

Tegen het einde van het gesprek vroeg ze aan zijn vrouw: “Hoe gaat het eigenlijk met u?”. Mevrouw barstte in tranen uit en zei dat niemand dat nog had gevraagd. Ze vertelde iets meer over de situatie, waaruit duidelijk werd hoe moeilijk de achterliggende periode was geweest. Ze vond het bijzonder dat deze vraag bij de apotheek werd gesteld en ze waardeerde het gesprek zelfs zo enorm, dat ze aan onze assistent vroeg of ze haar een knuffel mocht geven.

Een bijzonder moment. Deze eenvoudige vraag, gesteld vanuit oprechte belangstelling, kan veel voor iemand betekenen. En zo’n moment van persoonlijke aandacht hoeft niet altijd lang te duren.

Zo tegen het einde van het jaar, in de aanloop naar de feestdagen, merken we dat er meer complimenten worden uitgedeeld. We ontvingen veel symbolische knuffels van onze patiënten, en naast attente kerstkaartjes, e-mails en leuke gesprekken aan de balie, kregen we zelfs een amandelkrans, chocolade en ingemaakte augurken uit eigen tuin.

Document acties

gearchiveerd onder: Eerste uitgifte, Complimenten
Back to top