Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Goede voornemens

Terwijl iedereen info in app-groepjes deelde, kon ik alleen maar sms'en.

PW07 - 15-02-2019 | door Dinemarie Kweekel, ziekenhuisapotheker
Laatst kwam ik bij het opruimen mijn oude Motorola D170-gsm tegen. Zo’n enorm ding met een echte antenne en een klepje dat open moest voor je erin kon praten. Geloof het of niet, ik was enorm hip destijds, want bijna niemand had toen een gsm.
Goede voornemens

Na mijn initiële voorsprong op ICT-gebied ben ik toch erg achteropgeraakt. Mijn latere Nokia-toestel bleek zo’n succes dat de overstap naar een smartphone niet per se een verbetering leek. Maar terwijl iedereen (soms nuttige) info in app-groepjes deelde, kon ik nog steeds alleen maar sms’en. Dat ging zo niet langer! In het nieuwe jaar besloot ik te switchen naar een smartphone. Nooit spijt van gehad, natuurlijk!

In mijn werk als ziekenhuisapotheker in een groot lab heb ik ook te maken met een goed voornemen. Specifiek is dat: ‘in 2019 de ISO15189-accreditatie behalen’. Ook hierbij is techniek onmisbaar. Veel oorspronkelijke HPLC/UV-analyses bleken namelijk te tijdrovend of te weinig gevoelig om aan de huidige eisen te voldoen. Dus zijn we geswitcht naar LC/MS. Eenmaal over kun je je niet meer goed voorstellen dat je eerst zonder kon. Heel vergelijkbaar met die smartphone, dus.

Qua persoonlijke goede voornemens wil ik het dit jaar trouwens over een heel andere boeg gooien. Ik wil een paar totaal nieuwe dingen gaan proberen, onder het motto: ‘iedere beginner is een winner’. Van één van die dingen zijn jullie getuige: ik ga dit jaar columns schrijven voor het PW. Of dat lukt en of ze de moeite van het lezen waard zijn? Dat mag je zelf beoordelen. In elk geval heb ik er nu al veel plezier bij gehad!

Document acties

gearchiveerd onder: LC/MS, ICT
Back to top