Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Sorry die zijn op ...

Patiënten krijgen ongevraagd iets anders op het kerstmenu.

PW51/52 - 21-12-2018 | door Agnes Kant, Lareb
Ik ben zo iemand die veel te laat zijn inkopen gaat doen voor het kerst­diner. Lang twijfelen over wat het dit jaar gaat worden. Scannen van de reclamefolders vol lekkers. Internet afstruinen voor goede combinaties. En hoewel ik denk dat ik elk jaar weer origineel ben, word ook ik blijkbaar beïnvloed door wat er in de kerstmenu’s mode is.
Sorry die zijn op ...

Blijkbaar is er elk jaar wel iets wat iedereen moet hebben en overal op is. En ja, als ik eenmaal heb besloten wat het moet worden, moeten ook alle ingrediënten in huis zijn. Dus met de recepten in de hand naar de winkel. Vorig jaar waren de jeneverbessen op. Nergens meer te vinden. Winkel in, winkel uit. Maar overal: “Nee mevrouw, die hebben we niet meer, die waren gisteren al uitverkocht.”

Ik heb dan best moeite om te switchen van menu, maar goed: er zit niets anders op.

Ik denk dat ik dit jaar de stress maar eens oversla. Met Kerstmis wordt het gewoon boerenkool of erwtensoep met roggebrood. En dan op derde kerstdag zonder recepten naar de winkel om de aanbiedingen van alle overgebleven delicatessen af te struinen.

Die stress is helaas niet te voorkomen in de apotheek. Daar was ik onlangs. Voor mij stonden drie patiënten te wachten met het recept in de hand. En alle drie kregen ze te horen: “Sorry, die zijn op dit moment niet leverbaar; ze zijn op.”

Ongevraagd kregen de patiënten iets anders op het menu, maar wel met dezelfde ingrediënten, werd erbij gezegd.

Document acties

gearchiveerd onder: Leverbaar
Back to top