Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ministerszaken

PW39 - 28-09-2018 | door Sjors Bloem, apotheker
Tot mijn verbazing las ik op de website van de NOS het bericht over tekorten van de anticonceptiepil, het zoveelste medicijntekort van dit jaar.
Ministerszaken

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg adviseert vrouwen om tijdelijk een vervangende pil te nemen met dezelfde werkzame stof. Volgens de minister zijn er namelijk voldoende alternatieven met dezelfde samenstelling beschikbaar. Het staat er echt: de minister verzekert dat er identieke pillen beschikbaar zijn.

Op zijn minst gezegd een bijzondere opmerking van de minister. Onze groothandel kan namelijk helemaal niets leveren. Geen Microgynon 30, Stediril en geen generieke variant van de combinatie ethinylestradiol en levonorgestrel in dezelfde dosering. Misschien heeft minister Bruins kortere lijntjes met Mosadex of Brocacef? Of misschien haalt hij zijn geneesmiddelen bij een andere groothandel?

Nadat de zorgverzekeraars de stoel van de arts hebben ingenomen, lijkt de minister van Medische Zorg nu op de stoel van de apothekers te gaan zitten. Hij stelt ten overstaan van de Tweede Kamer en de media glashard dat er geneesmiddelen leverbaar zijn, terwijl dit simpelweg niet klopt. Ik juich het van harte toe dat deze kwestie wordt besproken in de Tweede Kamer; dat meen ik vanuit de grond van mijn hart. Maar daaraan wil ik heel graag nog één ding toe­voegen: schoenmaker, blijf alsjeblieft bij je leest.

Document acties

Back to top