Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Deadlines

Dubbele consequenties voor vrouw die pil mist.

PW50 - 14-12-2018 | door Wilma Göttgens
Het voornemen om de tekst voor mijn laatste column minstens een week voor de sluitingsdatum af te hebben ging in rook op. Een onverwacht initiatief voor een brandbrief aan de minister over het onacceptabele tekort aan de meest gebruikte anticonceptiepil vereiste afstemming met vele partijen.
Deadlines

Gemiste deadlines voor een presentatie op een symposium, een abstract voor een congres, een manuscript voor een wetenschappelijk tijdschrift; voor onderzoekers kan dit het einde betekenen van een leven als wetenschapper. Hoe anders is dat met de anticonceptiepil. Vrouwen die de dagelijkse deadline van de anticonceptiepil een keer te vaak missen krijgen te maken met dubbele consequenties: een nieuw leven doorkruist het eigen leven.

Al onze goede voornemens ten spijt is de tijd niet tembaar. Het leven niet altijd planbaar.

Vrijdagmiddag 30 november verraste hoogleraar medicatieveiligheid aan Radboudumc Kees Kramers zijn gasten na afloop van zijn oratie met een live uitvoering van het ontroerende Kol Nidrei (Alle geloften) van de componist Max Bruch. In dit Joodse gebed, dat negen dagen na het Joods nieuwjaar driemaal wordt opgezegd, verzoekt men om nietigverklaring van alle geloften en verplichtingen van het afgelopen jaar. Het nieuwe jaar kan met een schone lei worden begonnen.

Na zes jaar met veel plezier én met stoom en kokend water columns voor PW te hebben mogen schrijven is dit de laatste in de rij. Ik bedank de redactie voor het vertrouwen en de lezers voor de aandacht. En wens allen een schone start voor een goed leven in 2019.

Document acties

gearchiveerd onder: Kees Kramers, Anticonceptiepil, Tekort
Back to top