Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zonder schaamte

PW5 - 03-02-2017 | door Ruud Coolen van Brakel, IVM
U hoort tot de elite.
Zonder schaamte

U bent hoogopgeleid, kunt een paar keer per jaar met vakantie, u gelooft in ondernemerschap en u bent hoogstwaarschijnlijk (neo)liberaler dan de gemiddelde Nederlander. Dat maakt u verdacht. Want al bent u een deugdmens, u verdient uw geld over de ruggen van zieke mensen die wanhopig proberen het eigen risico van hun zorgverzekering niet aan te spreken.

U bent niet zomaar politiek correct, u verraadt uw land met het gratis verzorgen van vluchtelingen. En u vernedert onze eigen mensen door ze terug te sturen naar hun verwaarloosde kamertjes in het verzorgingshuis met de goedkoopst mogelijke pillen.

Als ik vier jaar geleden deze zinnen zou hebben opgeschreven, zou u zich hoofdschuddend afvragen of ik tijdens de jaarwisseling een vuurpijl tegen mijn hoofd heb gekregen. Maar anno 2017 zijn de frases niet meer dan een keurig geformuleerde weergave van scheldkanonnades, beledigingen en verdenkingen die zonder enige remming over u worden uitgestort. Over zeer velen, maar ook over u. En daarbij dient u op te merken dat medische termen niet geschuwd worden: woorden als plaag, virus en kankergezwel bestaan naast tsunami en andere natuurcatastrofes om minderheden en fatsoensrakkers te karakteriseren. Te dehumaniseren.

Hoort een dergelijke elitaire column in het PW thuis? Ik denk van wel. Er is een levensgevaarlijke beweging gaande die ingrijpt op het werk en het leven van iedereen. Waar de mening van de een evenveel waard is als de kennis van een ander. Ook farmacotherapeutisch. En er is nog geen pil voor.

Document acties

gearchiveerd onder: Imago, Politiek, Zorgverleners
Back to top