Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zomerreces

PW33/34 - 18-08-2017 | door Sjors Bloem, apotheker
Nederlandse zomers bevatten werkelijk alles. Elke dag is het wederom een verrassing wat het weer zal doen.
Zomerreces

Gaat vandaag de zon ons verblijden met zijn zonnestralen of nemen de wolken onverwacht de overhand? Gaan we als echte Bourgondiërs barbecueën of laten we ons opwarmen door een maaltijdsoep?

Net zoals het weer in de zomer, omvat de zomertijd in de apotheek alle mogelijke elementen. Vlak voor de kindervakantie begint de traditionele zomerdrukte, waarbij de medicatiepaspoorten de deur uit vliegen. Deze enorme piek wordt vervolgens afgewisseld door een gigantisch dal: wat een ongelooflijke rust in de apotheek.

Plotseling is het alle hens aan dek. De apotheek loopt vol, maar door de vakantieplanning zijn er slechts drie apothekersassistenten aanwezig. Alle assistenten, de apothekers en zelfs de administratief medewerkers zetten alles op alles om de mensen zo snel mogelijk te helpen. Iedereen zo snel mogelijk de deur uit, zodat de rust wederkeert.

Kalm keer ik terug naar mijn werkplek, waar de eerste contracten voor aankomend jaar op mij wachten. Deadlinestress ken ik niet, tot het moment daar is om een wachtwoord in te voeren. Welke van de zestig mogelijkheden is het ook alweer? Langzaam begint mijn hart harder te pompen en het zweet breekt me uit. Gelukkig heb ik het bij de tweede gok al bij het rechte eind. Zuchtend laat ik mij onderuit zakken in mijn bureaustoel.

Zomers in de apotheek gaan van extreme rust naar waanzinnige stress. Persoonlijk heb ik het helemaal gehad met sereniteit, wat verlang ik weer naar een vleugje waanzin.

Document acties

Back to top