Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hou het leuk

PW35 - 01-09-2017 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen, apotheker
De beste vraag die ik ooit op een sollicitatiegesprek heb gekregen was: “Wanneer heb jij een leuke werkdag gehad?”.
Hou het leuk

Zo kom je namelijk veel over iemand te weten. Ik weet niet meer wat ik heb geantwoord, maar gisteren had ik een dag die ik had kunnen beschrijven.

Het begon met de ochtendoverdracht, waar mijn advies omtrent een mogelijke HARM werd gevraagd. Daarna nam ik als supervisor deel aan een scenariotraining van de AIOS-interne over een intoxicatie met nieuwe psychoactieve stoffen. Gedurende de dag kreeg ik diverse interessante vragen, voerde een tweetal medicatiebeoordelingen uit met nogal wat interventies en bevestigde een labuitslag mijn vermoeden van een spiegelgerelateerde bijwerking.

Wat een contrast met de dag ervoor. Deze heb ik grotendeels gespendeerd aan het nakijken van documenten, goedkeuren van protocollen en autoriseren van standaard mediatieopdrachten in het nieuwe voorschrijfsysteem. Ik was veel tijd kwijt met een leveringsprobleem en ik sloot de dag af met een uurtje declareren van kosten in het, net iets te trage, ziekenhuis-HR-systeem.

Nu is waarschijnlijk ieders werk, zoals wel meer in het leven, soms leuk, soms iets minder leuk, en soms helemaal niet leuk. Maar als mijn leuk/-niet leuk-balans eens naar de verkeerde kant doorslaat, denk ik aan die vraag die destijds door mijn – inmiddels – collega werd gesteld. En dan doe ik even iets leuks. Want als het leuk genoeg blijft, hou je genoeg energie over om álle noodzakelijk taken goed te kunnen doen. Ook al zijn die dan even minder leuk.

Document acties

gearchiveerd onder: Arbeidsvreugde, Apothekers, ziekenhuis
Back to top