Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Deukje

PW38 - 22-09-2017 | door Agnes Kant, Bijwerkingencentrum Lareb
Het was boven de 20 graden. Voor mij de grens voor shorts tijdens het hardlopen. Toen zag ik het voor het eerst.
Deukje

Een deukje in mijn rechterbovenbeen. Sindsdien zie ik het bij elke douchebeurt en bij een strakke spijkerbroek. Maar ik had er geen last van dus ik dacht er verder niet over na.

Totdat ik bij mijn apotheek kwam voor de prikpil. Meestal krijg ik de variant die in de bil kan, maar die waren niet leverbaar, dus kreeg ik de variant die in het bovenbeen gaat. Toen ging er een lampje branden. Prik in het been? Kuiltje in het been?

Aangekomen bij de assistent vroeg ik: heb ik de prik eerder in een been gehad? Ze keek in mijn dossier: ja, een halfjaar geleden in het rechterbovenbeen. Eureka!

Atrofie of zelfs necrose op de injectieplaats is een bijwerking van de prikpil. Heel stom dat ik daar zelf niet gelijk aan dacht. Ik heb er namelijk een ‘let-opje’ over geschreven in het Geneesmiddelenbulletin na een signalering van Lareb. De assistent kende de bijwerking niet en wilde er graag meer over weten.

Dat je een bijwerking goed kent, wil niet zeggen dat je deze ook direct herkent. En het kan heel goed dat wie de prikpil zet, deze bekende bijwerking nog niet kent. En wat je niet kent, zal je ook niet herkennen. Maar in haar geval gelukkig een volgende keer zeker wel.

Bij sommige vrouwen uit onze meldingen was plastische chirurgie noodzakelijk. Daarbij vergeleken is mijn deukje onschuldig. Maar het was wel even een deukje in mijn vertrouwen in mijn alertheid op bijwerkingen.

Document acties

gearchiveerd onder: Bijwerkingen
Back to top