Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Projectmatig werken

PW51 - 23-12-2016 | door Nada Al-Rubaiee, apotheker
Voorstanders van projectmatig werken in de apotheek denken vaak dat hoe beter je dit beheerst, hoe gemakkelijker je kunt omspringen met de veranderingen die zorgverzekeraars elk jaar in de apotheekbranche invoeren.
Projectmatig werken

Laten we kijken naar een voorbeeld uit de praktijk waarover tegenwoordig veel cursussen zijn te vinden: diabetes. Met behulp van zo’n cursus zou je kunnen leren om middels een project aandacht te besteden aan klanten die met diabetes kampen en antidiabetica gebruiken.

Hierdoor kun je klanten gericht en op maat advies geven over hun ziekte en medicatie. Ook kun je de nieuwe eisen van de zorgverzekeraars rondom het aantal toegestane teststrips bespreken en vastleggen.

Je volgt deze cursus samen met je team en gaat er de daaropvolgende maanden als team mee aan de slag. De eerste paar weken is iedereen scherp op het onderwerp, maar op een bepaald moment belandt het zorggerelateerde deel door werkdruk en andere prioriteiten in een lade.

Het enige dat blijft zijn de blokkades die je in het apotheekinformatie-systeem hebt ingevoerd over het aantal toegestane teststrips. De essentie van het project, het leveren van goede zorg aan diabetici, wordt hiermee niet bereikt. Maar als apotheek heb je wel aan de eisen van de zorgverzekeraar kunnen voldoen.

Om deze specialistische zorg goed geïntegreerd te krijgen in je dagelijkse werkzaamheden is het misschien goed om projectmatig werken eens grondig te laten analyseren om te zien waar de obstakels zitten en hoe we die uit de weg kunnen ruimen.

Document acties

gearchiveerd onder: Bedrijfsvoering
Back to top