Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ondernemen

PW36 - 09-09-2016 | door Nada Al-Rubaiee
Vorig jaar won ik de prijs voor etnische zakenvrouw Nederland.
Ondernemen

De criteria voor deze verkiezing zijn, naast je ondernemerschap, je maatschappelijke betrokkenheid en natuurlijk ook je etnische achtergrond. Minister Lilianne Ploumen en Alexander Pechtold (D66) hebben de verkiezingen begeleid en de prijs uitgereikt.

Het was een bijzondere ervaring om op deze manier mee te maken dat het werk en de inspanningen die je verricht op prijs worden gesteld. Toch heb ik me sindsdien afgevraagd of het een eer is om deze titel te krijgen voor je onderneming in de zorg. Of je überhaupt in de zorg kunt of mag ondernemen blijft een dilemma.

In het huidige systeem kan de drijfveer voor goede zorg getriggerd worden door de financiële beloning. Maar hoe belangrijk is de hoogte van de vergoeding voor medicatiebeoordelingen, MFB’s en FTO’s? Hoe staan ondernemende apothekers hier tegenover?

Het is inderdaad een dilemma. Ook al is het misschien geen taboe meer om te ondernemen in de zorg, moet het toch vooral de eer zijn die ons drijft?

Omdat ik geen antwoord kan geven op deze vraag ga ik verschillende werkzaamheden verrichten binnen en buiten de apotheek omwille van de patiënten in de wijk. Niet om winst te maken, maar om maatschappelijk betrokken te zijn. Dit doe ik bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met non-profit-organisaties zoals de gemeente, Pharos, KNMP et cetera.

Document acties

gearchiveerd onder: Bedrijfsvoering, Apotheken, openbaar
Back to top