Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerlijk delen

PW 8 - 26-02-2016 | door Esther Kuipers
Het is Thyrax wat de klok slaat. Ook na de hamsterweek komen er nog regelmatig vragen en verontruste telefoontjes. De emoties lopen soms hoog op; mensen maken zich zorgen en dat uit zich in vele vormen. Sommige patiënten zijn boos, andere gefrustreerd of letterlijk in tranen. De één gaat alle apotheken in de regio langs, in de hoop overal wat Thyrax bij elkaar te shoppen om het jaar door te komen, de ander wil zich nu nog niet te druk maken en “ziet het tegen die tijd wel”.
Eerlijk delen

We hebben begrip, leggen uit en veren mee, precies zoals we op de communicatiecursussen hebben geleerd. Sommige patiënten menen echter dat zij extra recht hebben op een jaarvoorraad Thyrax, omdat het al een lange weg geweest is om goed ingesteld te worden. Dat dit voor veel mensen geldt, is voor hen van ondergeschikt belang. Er zijn ook opvallend meer Thyrax-gebruikers voor een langere periode ‘op vakantie’ gegaan in januari. Hoewel ik goed begrijp dat iedereen het overstapmoment zo lang mogelijk wil uitstellen, raakt dit toch mijn rechtvaardigheidsgevoel. Wat is eerlijk?

Wanneer Thyrax-gebruikers elkaar in de apotheek tegenkomen, levert dat ook interessante momenten op. Ze voelen zich bij voorbaat al beter begrepen door mensen die in dezelfde situatie zitten en praten samen over hoe ze zich voelen. Ze bieden elkaar restanten aan van doseringen die ze nog in huis hebben (maar niet meer gebruiken) en discussiëren over wie de kosten van het bloedonderzoek moet betalen. Wij horen het van afstand aan en sprokkelen de laatste restjes Thyrax bij elkaar.

Document acties

gearchiveerd onder: Handel, verkrijgbaarheid, Thyrax®, Ethiek
Back to top