Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Contracten

PW 1/2 - 15-01-2016 | door Jaap Dik
Als eerste columnist van het jaar mag ik u een goed en voorspoedig 2016 wensen.
Contracten

Een jaar waarin het roer omgaat, zonder dat de apotheker aan lager wal raakt. Een jaar waarin allerlei onzinbepalingen uit de contracten gaan. U heeft ze toch wel doorgelezen, alvorens ze te tekenen?

Een kleine overhoring dan. De zinsnede: ‘… rekening te houden met de levensbeschouwelijke overtuiging, culturele achtergrond en godsdienstige gezindheid van de verzekerden’ – in welk contract?

Antwoord: niet in de kleine lettertjes, maar artikel 2 in een verbandmiddelcontract. Ik zie dan zwarte windsels die beter bij de zwarte kousen kleuren.

‘De levering vindt plaats op het woon- of verblijfadres van de verzekerde in Nederland’ en ‘De verbandmiddelen dienen binnen 24 uur na ontvangst van de aanvraag afgeleverd te worden’. Deze komen uit datzelfde contract. Dus: het bezorgautootje maar eens een goede beurt geven en ook in het weekend gaan bezorgen.

Dit is toch echt een contract dat de lokaal werkende apotheker wordt aangeboden. Volgens de verzekeraar hoeven we dit niet zo letterlijk te nemen, men heeft één contract voor grote en kleine leveranciers, maar het staat er wél. En we kennen de controles, twee jaar na de indiening van de nota.

Een goede apotheker kan zelf wel bepalen of iets onmiddellijk geleverd moet worden, of dat er best een weekend overheen mag gaan. Daar is geen contract voor nodig.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Zorgverzekeraars, contracten
Back to top