Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vernieuwing

PW Magazine 01/02, jaar 2014 - 10-01-2014 | door Marleen Barth
column

Eigenlijk heb ik nooit zo’n nieuwjaarsgevoel in januari. Het idee van een nieuw begin, een onbeschreven blad vol kansen en mogelijkheden, dat past voor mij veel meer bij het eind van de zomer als na een lekker lange vakantie het schooljaar begint.

Toch is er deze keer alle reden voor een opgeruimde start van het kalenderjaar. Dat heeft natuurlijk te maken met dit prachtig vernieuwde PW. Maar er is meer. Vlak voor de kerstvakantie ging de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de KNMP akkoord met twee belangrijke documenten: de nieuwe statuten, die de bestuurlijke vernieuwing van de vereniging vormgeven. Daarmee wil de KNMP weer een huis zijn waarin voor elke apotheker een kamer te vinden is. Dat is belangrijk om samen sterk te staan naar de buitenwereld, waar bij tijd en wijle een gure wind waait. Die is veel beter het hoofd te bieden als alle apothekers zich verenigen op gedeelde doelen.

Wat die doelen zijn, staat in de toekomstvisie waar de ALV ook haar goedkeuring aan gegeven heeft. De kern van dat document gaat over de ontwikkeling die het vak apotheker doormaakt: van bereider naar distributeur naar zorgverlener. Om die laatste verandering goed te borgen, moet nog veel gebeuren. Dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe structuur van de vereniging. Over beide stukken is binnen de vereniging uitgebreid gesproken. Maar hun verheffing tot officieel beleid is niet het einde van de discussie; nu begint het pas echt. Werk aan de winkel dus!

Ik wens u allen een gelukkig en succesvol 2014.

Document acties

Back to top