Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Goede voornemens

PW Magazine 03, jaar 2014 - 17-01-2014 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen
De deadline voor deze column was 1 januari 2014. Een dag van rust, reflectie en vooruitkijken. Hierbij horen uiteraard goede voornemens.

Lieke Winkelmolen blauw vlakTwee jaar geleden begon ik in januari als bestuurslid bij de Vereniging van Apothekers in opleiding tot Ziekenhuisapotheker (VAZA) met zo’n goed voornemen: de VAZA en het vak ziekenhuisapotheker bij (jonge) zorgprofessionals onder de aandacht brengen en proberen de maatschappelijke invloed van jonge zorgverleners op de toekomst van de zorg te vergroten. Onze generatie mag immers de komende veertig jaar in het zorglandschap werken en kan dus maar beter actief meedenken over hoe dit eruit komt te zien.

Hoewel mijn andere goede voornemen, om meer te gaan sporten, helaas snel sneuvelde, heb ik me aan bovenstaand voornemen aardig goed kunnen houden. Dat het erg leuk was om te doen, speelde daarbij natuurlijk sterk mee. Inmiddels weten onze jonge collega’s in de zorg wie wij zijn en werken we steeds meer samen. Onlangs hebben we zelfs een gezamenlijke toekomstvisie van jonge zorgverleners mogen aanbieden aan minister Schippers: Coach, Cure and Care 2025.

Ik hoop dat 2014 voor de VAZA een jaar wordt van nog meer samenwerking en meepraten over de toekomst. Met het nieuwe team dat het stokje overneemt, heb ik hier alle vertrouwen in. De voortekenen zijn goed, de kansen zijn er: het wordt weer een mooi jaar!

Document acties

Back to top