Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekertje spelen

PW Magazine 27, jaar 2014 - 01-07-2014 | door Wilma Göttgens
column

De plaatselijke Natuurdrogist heeft een indrukwekkende wand orthomoleculaire producten en een royaal assortiment UAD-middelen. De medewerkster is in gesprek met een oudere dame over calcium, magnesium, zink en chroom. Ik herken haar als bezoeker van onze apotheek. Nierfunctie, denk ik, hopelijk voldoende voor de mineraalbalans.

Op ons dorpsplein zijn ook nog de DA, Trekpleister, Kruidvat, Etos, Hema, AH. De keuze varieert er van UAD-middelen tot een exotisch aanbod aan homeopathie, orthomoleculaire producten en fytotherapie, krachtvoer en maaltijdvervangers, afslankpillen, thee voor ieder ongemak, drop, vruchten, noten en zaden, separaat of in de muesli. En dat is alleen nog maar de legale verkoop van middelen.

Een 60-jarige Rotterdammer werd vorige week op heterdaad betrapt toen hij op straat medicijnen leverde aan een 47-jarige stadsgenoot. Thuis deed deze ‘apotheker’ aan geneesmiddelopslag: 115 verpakkingen van 14 verschillende medicijnen, waaronder oxazepam en diazepam. Een 13-jarige drugsdealer uit Leeuwarden handelde in heroïne en cocaïne en de rechtbank in Groningen laat zes verdachten van illegale antibioticahandel in de pluimveehouderij vrij vanwege een vormfout. Daar kunnen we met ons apothekersdiploma niet tegenop.

Of wel? Annemieke Floor promoveerde vandaag op Clinical risk management of drug interactions. Vakvrouwschap. Haar laatste stelling: Pharmacists should not sell licorice (without patient counseling on the risk of high blood pressure). De haakjes zijn van mij.

Document acties

Back to top