Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

(V)erkenning

PW Magazine 08, jaar 2013 - 22-02-2013 | door Kirsten Lubbers
column

Mensen houden niet zo van verandering. Apothekersassistenten dus ook niet. Net zo min als sommige apothekers trouwens, maar dat is een ander verhaal.

Verandering is juist wel vaak nodig om te kunnen omgaan met nieuwe situaties. Buigen of barsten. Het is nu eenmaal anders dan vroeger. Het werk moet gedaan worden met minder mensen. Efficiëntie is het sleutelwoord. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat je tijd overhoudt om zorg te leveren.

Het geeft de (jonge) apothekers uitdagingen waarvoor we niet hebben geleerd. Leidinggeven, verzuimbegeleiding, vakantieroosterpuzzels oplossen. Je kan zo veel managementcursussen volgen als je wilt, de praktijk is altijd weerbarstiger. Werkprocessen aanpassen kan de assistenten de angst geven overbodig te raken. Dat staat lijnrecht tegenover hun behoefte aan erkenning.

Meegaan met veranderingen betekent natuurlijk niet dat je je zomaar moet neerleggen bij wat er om je heen gebeurt. Daarom wil de Vereniging van Jonge Apothekers graag om tafel met de heren Rinnooy Kan en Reibestein. Overtuigd van onze toegevoegde waarde, willen we dat ook aan hen laten zien tijdens hun verkenningstocht. De uitnodiging is de deur uit.

Ook op politiek vlak laten we ons gezicht zien. Het aantal afspraken voor werkbezoeken van Tweede Kamerleden neemt toe. Het lijkt erop dat we de aandacht hebben getrokken. Door een fris en positief geluid te laten horen, willen we ontsnappen aan de negatieve spiraal van geklaag.

Net als assistenten willen apothekers erkenning voor het werk dat ze leveren. Op persoonlijk vlak is dat natuurlijk fijn, maar vooral om de toekomst van ons vak te waarborgen. Erkenning geeft voldoening en voldoening is essentieel om optimale zorg te kunnen leveren.

Document acties

Back to top