Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Schimmel

PW Magazine 36, jaar 2010 - 10-09-2010 | door Jaap Talsma
column

In India bestaan complete winkelstraten waar je je eigen medicatie bijeen kunt shoppen. Ondertussen lukt het in Nederland niemand om zonder doktersrecept zijn schimmelplekje met Daktacort in te smeren. Maar als het in de medicatieverstrekking
gaat tussen maximale vrijheid en volledige controle, neig ik toch naar het laatste.
Ik bedoel eigenlijk dat er iemand moet zijn die een goed overzicht heeft over alle medicatie die ik gebruik. En mij op basis van die informatie kan wijzen op gevaren en bezwaren. Het is toch wel wat vreemd dat de overheid ons met alle macht een centraal medisch dossier door de strot wil duwen terwijl wij burgers links en rechts de meest riskante bijwerkingen en interacties kunnen slikken zonder dat dit ergens ter alarmering wordt bijgehouden.
Ik pleit er dus voor om mijn medicijnen zoveel mogelijk door mijn eigen apotheker te laten verhandelen. Zo blijft die apotheker verantwoordelijk voor het overzicht (en klaagt hij vast ook minder over zijn inkomen).
Gisteren liet een dame een minuscuul schimmelplekje op haar been zien. Ik adviseerde miconazol, bij de apotheek te verkrijgen. Tien minuten later belde de apotheker dat dit in verband met haar Sintrom-gebruik niet kon. Wie A(potheek) zegt moet ook B(…) zeggen.

Document acties

Back to top