Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Persoonlijke aanpak

PW Magazine 44, jaar 2011 - 04-11-2011 | door Rob Sebes
column

Diverse leden van de Tweede en Eerste Kamer zijn de laatste tijd op bezoek geweest bij apotheken. Wij proberen daar zoveel mogelijk bij te zijn. Het is namelijk altijd weer smullen geblazen.

Zodra een Kamerlid een apotheek betreedt, zie je hem of haar eerst een beetje sceptisch kijken. Maar wanneer de apotheker en het apotheekteam hun gastvrijheid tonen en laten zien hoe ze werken en wat ze voor patiënten doen, breekt het ijs. Je ziet Kamerleden met een mengeling van verbazing en grote interesse kijken en vragen stellen. Er is bij Kamerleden direct meer begrip voor het reilen en zeilen in de apotheek.

Ik ben dan ook benieuwd wat Kamerleden zullen inbrengen tijdens het debat over de begroting van het ministerie van VWS in de loop van november. Dat debat gaat uiteraard over van alles in de zorg, dus de kans dat er lang over apotheken wordt gesproken is niet zo groot.

Vanuit de KNMP hebben we de belangrijke thema’s bij de Kamerleden neergelegd, zoals maagzuurremmers, dure medicijnen en toelating van nieuwe medicijnen in ons land.

Maar het is ook belangrijk om zoiets ondefinieerbaars als ‘het gevoel’ bij Kamerleden te veranderen. Dat kan inderdaad door bezoeken af te leggen aan apotheken of ervaringen op te doen met specifieke groepen apothekers. Zoals een Kamerlid laatst zei: “Die jonge apothekers, dat zijn verdraaid goeie lui!” Dit Kamerlid was bij een bijeenkomst geweest waar veel jonge apothekers waren.

Het persoonlijke contact, daar gaat het om en daar zullen we vanuit de KNMP de komende tijd extra aandacht aan besteden.

Document acties

Back to top