Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Relatieve rust

PW Magazine 33 / 34, jaar 2011 - 17-08-2011 | door Rob Sebes
column

Politiek Den Haag is met vakantie. Dat merk je als je op weg bent naar de politieke hoofdstad. Normaal gesproken zitten de treinen vol en sta je op de toegangswegen in de rij. In juli en augustus is het echter rustig in Den Haag.

Deze relatief rustige periode komt ons niet ongelegen. Want er is veel gebeurd in het afgelopen politieke seizoen. Er zit een nieuw kabinet met grootse plannen voor de apothekersbranche. Ook de KNMP heeft grootse plannen. Zo presenteerde de KNMP het Witboek Farmacie en het Nationaal Routeplan Farmacie om de rol van de apotheker richting patiënt duidelijk te maken.

We gebruiken de rust dan ook om ons goed voor te bereiden op het nieuwe politieke seizoen. Alhoewel veel mensen met vakantie zijn, speelt voor iedereen Prinsjesdag in het achterhoofd al een grote rol. Op de derde dinsdag van september presenteert de regering traditiegetrouw haar nieuwe plannen. Voor premier Rutte is dit zijn eerste Prinsjesdag. Via alle mogelijke kanalen proberen we bij de KNMP te achterhalen wat de regering voor apothekers in petto heeft in aanloop naar de vrije tarieven van 2012. Vakantieperiode of niet.

Deze zomer valt ook samen met de vastenmaand voor moslims, de ramadan. Via de campagne ‘Vraag het de apotheker’ heeft de KNMP geattendeerd op de gevolgen van het vasten voor het medicijngebruik. Apothekers kunnen hierover de juiste patiëntvoorlichting geven. Een geslaagde campagne met veel media-aandacht waarin de zorgtaak van apothekers over het voetlicht wordt gebracht. Dat past helemaal binnen het Routeplan en de grote veranderingen die er per 2012 aan zitten te komen.

Document acties

Back to top