Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Een mooi begin

PW Magazine 51 / 52, jaar 2010 - 24-12-2010 | door Prof. dr. Loraine Lie-A-Huen
Een mooi begin

In dit PW staan de plannen voor 2011 volop in de picture. Plannen maken is op zich niet zo’n probleem. Een beetje ambitieuze professional als een ziekenhuisapotheker weet die zo op te schrijven. Papier is geduldig; plannen realiseren is lastiger. Je hebt er veelal anderen bij nodig. En niet iedereen staat te popelen – weer eens – te veranderen.

Waarom lukken de meeste veranderingen eigenlijk niet? Dat begint veelal bij omstandigheden; we moeten veranderen omdat de zorgverzekeraar wil dat de apotheek nog efficiënter gaat werken ... Deze opgelegde veranderingen spreken de kenniswerker van tegenwoordig niet zo aan.

Veranderingen vanuit een bepaalde visie, vanuit een droom voor de toekomst, die geven inspiratie! Professionals die mogen meedenken hebben meestal uitstekende ideeën over hoe zaken aan te pakken. Mogen meedenken en serieus genomen worden scheppen draagvlak. In onzekere tijden is de kans op realisatie van een plan groter als er draagvlak en focus zijn en de voortgang goed wordt bewaakt.

Ik wens alle lezers van het PW een goed uiteinde en een prachtig Nieuwjaar 2011 vol mooie resultaten voor onze patiënten.

Prof. dr. Loraine Lie-A-Huen is Hoofd ziekenhuisapotheek van het AMC in Amsterdam.

Document acties

Back to top