Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Van balie naar industrie

‘Ik heb me verdiept in een nieuw vakgebied’.

PW6 - 12-02-2021 | door Delia Titre
Jeroen Jumelet
Na ongeveer een jaar in de openbare apotheek te hebben gestaan, is apotheker Moary Bakr begonnen aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben een echte ondernemer. De farmaceutische industrie past beter bij mij.”
Van balie naar industrie

“Ik vond het mooi dat je in de openbare apotheek de patiënt helpt, maar het heeft ook een keerzijde.” Moary Bakr reflecteert hiermee op de lastige discussies aan de balie. In zijn huidige functie als accountmanager Farmacie bij een farmaceutisch bedrijf kan hij meer van zijn talenten kwijt.

“Ik heb tijdens mijn studie een bedrijf gehad en weet hierdoor dat marketing en sales mij goed liggen”, vertelt Bakr. “Echt een uitdaging om de specialist te kunnen overtuigen van jouw product. Maar voorop blijft staan dat jezelf overtuigd bent van het product en het belang ervan voor de patiënt.”

Het bedrijf waarvoor Bakr werkt ontwikkelt en levert medische hulpmiddelen en geneesmiddelen aan ziekenhuizen. “Ik heb me verdiept in een voor mij compleet nieuw farmaceutisch product dat ons bedrijf levert.” Bakr doelt op lock-oplossingen, onder meer gebruikt bij dialysepatiënten. De patiënt krijgt deze oplossing ingespoten in de centraal-veneuze katheter aan het einde van de behandeling om stolsels en infecties te voorkomen. “Niet direct iets dat tijdens de studie aan bod komt. Dit heb ik me eigen moeten maken door trainingen en bestuderen van studies.”

Katheter

In plaats van patiënten heeft Bakr nu te maken met ziekenhuisapothekers, nefrologen, oncologen, maag-darm-leverartsen en andere specialisten, met wie hij een langdurige relatie opbouwt. Hij bezoekt ziekenhuizen en op verzoek geeft hij klinische lessen. “Een totaal andere werkomgeving. Laatst heb ik bijvoorbeeld voor het eerst een katheter gezien bij een patiënt.”

Zijn verdere loopbaan binnen de industrie ziet Bakr met vertrouwen tegemoet. “Het bedrijf heeft meerdere aandachtsgebieden. De volgende stap is me verdiepen in intraveneuze ijzerpreparaten.” Dit betekent overigens niet dat hij geen  farmaceutische zorg meer levert aan patiënten. “Ik heb misschien geen direct patiënt­contact, maar ik help wel degelijk. Want uiteindelijk draait het om het geven van de beste zorg aan de patiënt.”

 Moary Bakr: “Marketing en sales liggen mij goed.”

 

Document acties

gearchiveerd onder: Moary Bakr, industrie, balie
Back to top