Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Benjamin van de KNMP

Jorinke Koops (24) vindt farmacie minstens zo leuk als geneeskunde

PW10 - 10-03-2017 | door Frits Baltesen
Het jongste lid van de KNMP is Jorinke Koops.
Benjamin van de KNMP

Ze is poliklinisch apotheker bij Isala Apotheek in Zwolle. Ze vindt het fijn te horen bij een organisatie die 175 jaar bestaat: “Dat zegt wel iets over de ervaring.”

Jorinke Koops (24) is niet alleen de meest recente apotheker die zich heeft aangemeld als lid van de KNMP (half januari), maar ze is ook het jongste lid van de brancheorganisatie. Ze zag snel dat de KNMP meer heeft te bieden dan ze dacht.

Koops was al studentlid toen ze farmacie studeerde in Groningen, toen vooral omdat ze het Pharmaceutisch Weekblad wilde lezen om op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen in de farmacie. Nu werkt ze vijf dagen per week in de poliklinische apotheek van het Isala ziekenhuis in Zwolle en volgt ze de opleiding tot openbaar apotheker- specialist. Jorinke Koops ontdekt steeds meer diensten die de KNMP aanbiedt. Ze maakt vooral gebruik van de Kennisbank en logt in voor richtlijnen, zoals nu voor haar studie, de richtlijn voor angina pectoris.

“Binnenkort ga ik me meer richten op productzorg”, zegt Koops. “Dan kan ik gebruikmaken van de protocollen op de KNMP-website.” Ondertussen heeft ze steun aan andere richtlijnen, zoals die voor baxtering. “Het is goed te weten waar op dat gebied de verantwoordelijkheden liggen.”

Interactiesignalen

Haar werk verschilt met de studie, vindt ze. “Ik ga bijvoorbeeld anders om met interactiesignalen. In mijn studie heb ik geleerd dat bepaalde medicatie niet samen kan; in de apotheek is de werkelijkheid soms anders.”

Nadat ze werd uitgeloot voor de studie geneeskunde, besloot ze farmacie te studeren: “Dat beviel zo goed dat ik later niet heb gedacht om over te stappen naar geneeskunde. Ik vond biologie en scheikunde zo boeiend, maar ook het contact met patiënten. Farmacie is minstens zo leuk als geneeskunde.”

Het is geruststellend voor Koops om lid te zijn van een beroepsvereniging die opkomt voor het vak, zegt ze. “En het is fijn dat die organisatie 175 jaar bestaat. Dat zegt toch iets over de ervaring die er is en hoe je dingen moet aanpakken.”

Document acties

gearchiveerd onder: ,
Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top