Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nascholing en borrels

Regiocoördinator Marlou van Gils: onderling contact belangrijk

PW 7 - 15-02-2016 | door Frans van den Houdt
Marlou van Gils ontmoet graag collega’s. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze werd gevraagd regiocoördinator Amsterdam te worden voor de Vereniging van Jonge Apothekers. “Leuk en leerzaam.”
Nascholing en borrels

De Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) vindt onderling contact tussen de leden, door middel van nascholing en borrels, erg belangrijk. Dat gaf bij Marlou van Gils (27) de doorslag toen zij werd benaderd om ReCo (regiocoördinator) Amsterdam te worden voor de VJA. “Vooral de borrels natuurlijk”, zegt ze lachend. “Nee, het gaat mij echt om de combinatie van beide.”

Samen met Joëlle Walgers en Anneloes de Bruin is Van Gils sinds vorig jaar augustus regiocoördinator en die functie bevalt haar prima. “Het is erg leuk om mensen te ontmoeten en activiteiten te organiseren.

Om met andere jonge apothekers in een ongedwongen setting te praten over belangrijke en triviale dingen uit de praktijk. Na je opleiding kom je met veel theoretische kennis in de apotheek, maar je mist praktijkervaring. Het is daarom erg zinvol dat je bij elkaar te rade kunt gaan hoe je bepaalde problemen aanpakt.”

Het Thyrax-tekort bijvoorbeeld. “Hoe communiceer je daarover met andere zorgverleners, je assistenten en patiënten? Het is heel fijn dat je daarover met elkaar van gedachten kunt wisselen en praktische oplossingen kunt bedenken.”

Sparren over werkgerelateerde kwesties doet ze ook veel met haar  collega’s van maatschap Zorggroep Laag Holland (ZLH), waarbij tien apothekers zijn aangesloten van apotheken in Purmerend en Monnickendam. Van Gils werkt er sinds 1 april 2015. Daarvoor was ze in dienst bij Apotheek de Meeuwen in Amsterdam-Noord. Sinds november is ze openbaar apotheker specialist.

Gapers

Als ReCo organiseert Van Gils ook nascholingen voor jonge apothekers in de regio Amsterdam, vaak in kleine groepen. “Dat is een uitdaging, vooral omdat de VJA waarde hecht aan nascholing die voor iedereen toegankelijk en van goede kwaliteit is en een wetenschappelijke meerwaarde heeft. Wij streven ook naar nascholingen die geaccrediteerd zijn door de KNMP: een leuk extraatje voor de VJA-leden.”

De eerstvolgende borrel is bij De Vergulde Gaper aan de Prinsengracht, ook wel het gezelligste bruine café van Amsterdam genoemd, middenin de Jordaan. “Het café is gevestigd in een oude apotheek met veel apothekersattributen, waaronder gapers, dus daar voelen wij ons prima thuis.”

Document acties

Vacatures
Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Beherend Apotheker

BENU Apotheek

Beherend apotheker

Bennebroekse Apotheek | Bennebroek

Meer…
Back to top