Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

De medicijnkaart, overzichtelijk en makkelijk in gebruik

04-07-2019
Een steeds grotere groep mensen is voor hun gezondheid afhankelijk van meerdere soorten medicatie. Hoe hou je als patiënt een goed overzicht van je medicatie en innamemomenten? Een persoonlijke medicijnkaart biedt patiënten een helder overzicht van hun medicijnen en innamemomenten en is een goede manier om medicijnen veilig en gemakkelijk te verpakken.
De medicijnkaart, overzichtelijk en makkelijk in gebruik

Gemakkelijk te begrijpen

De medicijnkaart is eenvoudig in gebruik en licht en gemakkelijk om mee te nemen. Elke blistercup is geperforeerd, zodat losse cups kunnen worden meegenomen voor onderweg. Alle medicijnkaarten hebben een duidelijk ontwerp, zodat de informatie gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Deze kenmerken maken dat de kaart gemakkelijk kan worden overhandigd aan de patiënt, en er geen extra instructies te hoeven te worden gegeven. De extra informatie op de kaart is ook handig voor zorgverleners.

Verbeteren van therapietrouw

De medicijnkaart kan helpen bij het verbeteren van therapietrouw. De medicijnkaart laat alle innametijden in één oogopslag zien, georganiseerd per dag van de week met het juiste tijdstip. Zo ondersteunt de kaart de gebruiker bij zijn medicijn inname. Op deze manier is de kans groter dat de patiënt medicijnen op tijd en op de juiste manier inneemt, wat een positief effect heeft op de therapietrouw van de patiënt.
Uitgebreide informatie

Informatie over de inhoud van iedere cup wordt op de achterkant van de kaart afgedrukt met een duidelijke indicatie wanneer de medicatie moet worden ingenomen. Aan de binnenkant van de kaart is ruimte voor bijvoorbeeld een sticker met instructies of extra informatie over het medicijngebruik. Het is ook mogelijk om foto’s van de verpakte medicatie toe te voegen. De informatie en lay-out van de kaart zijn gemakkelijk aan te passen. Het toevoegen van extra informatie over de inhoud, het drukken van een specifiek logo of het plaatsen van extra foto’s is allemaal mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de patiënt of de zorginstelling een compleet gepersonaliseerde medicijnkaart krijgt.

Flexibel verpakken

De kaart is er in verschillende maten, met kleine en grotere cups die vier of vijf innamemomenten per dag mogelijk maken. Ook kan de kaartindeling eenvoudig worden aangepast: er zijn kaarten voor string dispense, unit-dose dispense en multi-dose dispense. Ook kunnen meerdere patiënten worden toegevoegd aan een kaart, waardoor het voor een zorginstelling eenvoudig is om tijdens de medicijnronde alle patiënten van een afdeling van hun medicatie te voorzien.

Eenvoudig te traceren

Een medicijnkaart is eenvoudig te traceren door gebruik te maken van een QR code. De QR-code kan waardevolle informatie over de kaart bevatten, zoals patiëntinformatie of details over de inhoud van de cups. Wanneer de persoonlijke medicijnkaart is verpakt door de VBM-blisterverpakkingsmachine 200F, biedt de code ook toegang tot de verpakkingsinformatie, informatie over de inhoud en een foto van de inhoud van iedere cup in de verpakte kaart.

Eenvoudig te overhandigen

Het uitgeven van medicatie tijdens medicijnrondes kan door een medicijnkaart worden vereenvoudigd. Een cup bevat alle pillen die nodig zijn voor een bepaald innamemoment. Dit werkt bovendien kostenbesparend, omdat pillen niet in een aparte cup hoeven worden gedaan. Het verspillen en verliezen van medicijnen daardoor sterk gereduceerd. In de medicijnkaarten zitten de pillen in een verzegelde cup, waardoor de medicatie gemakkelijk en veilig aan de patiënt kan worden gegeven. Bovendien zorgt het compacte formaat van de kaart ervoor dat deze gemakkelijk getransporteerd en zelfs per post verstuurd kan worden.

Geautomatiseerd proces

Het vullen en controleren van medicijnkaarten kan worden geautomatiseerd door het inzetten van een VBM – Blisterverpakkingsmachine. De VBM-Blisterverpakkingsmachine vult en controleert medicijnkaarten en zorgt ervoor dat de medicijnen op de juiste manier in de medicijnkaarten worden verpakt. Het flexibele systeem maakt het bovendien mogelijk om verschillende soorten medicijnkaarten te vullen.

Global Factories is een Nederland bedrijf gespecialiseerd in automatisering van het herverpakken van medicatie. Na de succesvolle ontwikkeling van een machine voor het geautomatiseerd controleren van Baxterrollen, de Medicine Detection Machine, heeft het een machine ontwikkeld voor het vullen en controleren van medicijnkaarten.

Global Factories biedt verschillende oplossingen voor het geautomatiseerd en gecontroleerd verpakken van medicijnkaarten. Meer informatie over de medicijnkaart en deze systemen is te vinden op de website: globalfactories.nl.

U kunt ook contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek via 070-308 32 22 of per e-mail:

Document acties

Back to top