Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Jong talent beloond

Eerstejaarsstudent Mirjam Koster wint prijs vanwege hoge cijfers

PW4 - 27-01-2017 | door Cindy Reinders
De ambitieuze Mirjam Koster slaagde als enige eerstejaarsstudent Bio-Farmaceutische Wetenschappen summa cum laude voor de propedeuse.
Jong talent beloond

Ze studeert hard, maar heeft daarnaast genoeg tijd voor Zumba en vriendinnen.

De 19-jarige student schoot een beetje in de stress toen ze hoorde dat ze zich bij de opleidingsdirecteur moest melden. “Waarom?”, vroeg ze zich af. “Toen zij mij vertelde dat ik een prijs had gewonnen, stond ik met mijn mond vol tanden. Volgens mij heb ik daarna wel erg vaak ‘oké, dank je wel’ gezegd.”

Als beste eerstejaarsstudent Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) uit Leiden mocht Mirjam Koster eind november de Jong Talent aanmoedigingsprijs 2016 in ontvangst nemen. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen reikt ieder jaar prijzen uit aan studenten in diverse wetenschapsgebieden. Dit jaar voor het eerst ook aan een viertal studenten in de farmacie of (bio)farmaceutische wetenschappen, uit elke stad een.

Koster was voorgedragen vanwege haar hoge cijfers. Met een 9,0 gemiddeld slaagde zij als enige van de 150 studenten ‘summa cum laude’ voor de propedeuse. “Bij de uitreiking moest ik wel even vechten om dat goed op mijn papiertje te krijgen; er stond cum laude op.” Daarvan is sprake bij een gemiddelde van 8,0 of hoger.

Bij de uitreiking spoorde de KNMP-voorzitter haar aan om vooral zo door te gaan, vertelt ze. Extra druk voelt Koster daardoor niet, die legt ze vooral zichzelf op. “Als ik weet dat ik het kan, wil ik zoveel mogelijk leren, vooral in de laatste week voor een tentamen. In de overige weken heb ik genoeg tijd voor leuke dingen zoals Zumba en vriendinnenavondjes.” Concrete plannen met haar beloning van € 500 heeft ze overigens nog niet, “een mooie vakantie wellicht.”

Studiekeuze

Toen Koster voor haar studiekeuze stond, bedacht ze – nadat ze aanvankelijk geneeskunde wilde studeren – dat ze geneesmiddelen eigenlijk veel leuker vond dan patiënten. Wonend in Groningen ging ze eerst daar kijken bij farmacie. Maar tijdens een open dag van BFW in Leiden wist ze zeker dat ze vooral onderzoek wil doen naar geneesmiddelen.

Of ze ook kiest voor de master BFW, of toch voor een master farmacie, weet ze nog niet precies. Wel droomt ze al van een carrière als “professor”, vertelt de ambitieuze Koster.

“Ik vind het namelijk leuk om andere mensen dingen uit te leggen. Maar onderzoek leiden bij de farmaceutische industrie behoort ook tot de mogelijkheden.”

Document acties

gearchiveerd onder: , ,
Vacatures
Implementatie Apotheker Zorginstellingen

UPLUS | Oosterwolde of Alkmaar

Geregistreerde apotheker

BENU Apotheek Exler Noordplein B.V. | Rotterdam

Innovatieve apotheker met hart voor patiëntenzorg

Sint Maartenskliniek | Nijmegen

Meer…
Back to top