26574

M.G. de Graaff on Waardering

Ik heb het niet helemaal uitgezocht, maar persoonlijk zou ik toch niet kiezen voor Ketoconazol als alternatief voor miconazol. Het zijn immers toch de tabletten [...]

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 1 februari 2018

CBS: 30% zorginstellingen is verliesgevend

Bijna een op de drie zorginstellingen in de grootste zorgsectoren was verliesgevend in 2016. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bevindt zich in Nieuws - 2 februari 2018

Vergoeding magistraal dexamfetaminesulfaat

De magistrale bereiding van 2,5 mg dexamfetaminesulfaat wordt per 1 maart 2018 vergoed.

Bevindt zich in Nieuws - 2 februari 2018

NHG: stappenplan voor zonneallergie

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een stappenplan opgesteld voor de behandeling van zonneallergie indien de patiënt medicamenteuze behandeling van de jeuk wenst. De eerste stap – bij weinig jeuk en hinder – bestaat uit een gel of crème met levomenthol, eventueel met lidocaïne erbij. Een corticosteroïdecrème klasse 2 of 3 is de tweede stap en oraal prednisolon de derde stap bij ernstige klachten.

Bevindt zich in Nieuws - 2 februari 2018

AIS2PW62018.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Overstappen op een nieuw AIS: apothekers over hun ervaringen

Voor de openbare apotheek zijn vorig jaar twee nieuwe apotheek-informatiesystemen (AIS) gelanceerd door softwareleveranciers ChipSoft en Promedico. Apothekers Imma Boiten en Kees Steenbeek waagden beiden de sprong en stapten over op deze compleet nieuwe systemen. “Wennen aan een AIS en tegelijk switchen naar papierloos werken is behoorlijk ingrijpend.”

Bevindt zich in Achtergrond - 9 februari 2018 | door PW

Patientenbegeleiding2PW62018.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

PatientenbegeleidingPW62018.jpg

Bevindt zich in Afbeeldingen -

Met RALPH betere begeleiding bij gebruik geneesmiddelen

De RALPH-gesprekshandleiding (Recognizing and Addressing Limited Pharmaceutical Literacy), ontwikkeld door NIVEL en UPPER, ondersteunt het apotheekteam bij het tijdig herkennen van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Deze patiënten hebben moeite met het begrijpen, vinden en toepassen van informatie over gezondheid en medicijnen en lopen hierdoor risico’s.

Bevindt zich in Achtergrond - 9 februari 2018 | door Marcia Vervloet, Daphne Philbert, Liset van Dijk en Ellen Koster

Genieten van de plaatjes

Blij verrast was Annemieke Horikx, apotheker bij het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP, toen ze tientallen schitterend vormgegeven reclameafbeeldingen van geneesmiddelen vond.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 9 februari 2018 | door Annemiek Veelenturf
733734735737738739