26311

Stemmen op kandidaten KNMP-bestuur

KNMP-leden kunnen nog tot 24 juni, 11.00 uur, stemmen op kandidaten voor het nieuwe KNMP-bestuur. Alle leden hebben 4 juni een mail ontvangen met daarin een persoonlijke link. Via deze link kunnen zij hun stem uitbrengen.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 14 juni 2019 | door KNMP

Studenten benadrukken belang van zichtbaarheid apotheker

Of het nu de Algemene Vergadering is of een KNMP congres; het bestuur van studentenorganisatie K.N.P.S.V. is bij veel KNMP-activiteiten vertegen­woordigd. Wat willen de studenten en wat valt hen op? Een interview met aftredend K.N.P.S.V.-voorzitter Anna Tichler en haar opvolger Elvira den Hertog: “Met KNMP-bestuurders bespraken we de zichtbaarheid van de apotheker.”

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 14 juni 2019 | door Ilse Boekweg

103

Farmacogenetica: een steeds belangrijker werkterrein van de apotheker. Er zijn veel ontwikkelingen gaande op dit gebied. In Nederland speelt het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP daarin een cruciale rol. GIC-medewerkers bestuderen constant de groeiende berg literatuur over farmacogenetica en beoordelen de gen- geneesmiddelcombinaties; inmiddels staat de teller al op 103. Het GIC stelt vervolgens farmacogenetische adviezen op en de KNMP-werkgroep Farmacogenetica accordeert deze. Via de KNMP Kennisbank zijn ze te raadplegen.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 14 juni 2019 | door Eric Janson, directeur KNMP

CBG: patiënt mag anticonceptiepil weer voor halfjaar meekrijgen

Apothekers kunnen de anticonceptiepil weer voor zes maanden meegegeven. Dit concludeert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Hiermee eindigt het advies aan apothekers om de anticonceptiepil levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg maximaal voor drie maanden uit te leveren.

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 14 juni 2019 | door KNMP

Nieuw vergoedingsmodel voor alternatief kankermedicijn

Om patiënten met een zeldzaam moleculair tumorprofiel toegang te geven tot medicatie waarbij zij in de klinische studie baat blijken te hebben, en die niet zijn bedoeld voor hun type kanker, is een nieuw financieringsmodel ontwikkeld. Dat meldt het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Bevindt zich in Nieuws - 13 juni 2019

EMA in januari 2020 operationeel aan de Zuidas

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zal vanaf 20 januari 2020 volledig operationeel zijn in het nieuwe pand aan de Amsterdamse Zuidas. Op 15 november van dit jaar krijgt het EMA de sleutel van de nieuwbouw en zal begonnen worden met de verhuizing van het huidige, tijdelijke onderkomen in Sloterdijk naar de Zuidas, aldus vice-directeur Noël Wathion.

Bevindt zich in Nieuws - 14 juni 2019

Springer Media

Mednet Boehringer

Bevindt zich in Afbeeldingen -

IGJ neemt inspecties in Nederland over van FDA

Nederlandse farmabedrijven krijgen geen inspectiebezoeken meer van de Food and Drug Administration (FDA) omdat de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft goedgekeurd als inspectiepartner bij het toezicht op geneesmiddelen.

Bevindt zich in Nieuws - 18 juni 2019

PW25

Bevindt zich in Archief - 21 juni 2019

Mango's

Toen ik in een zorgtijdschrift las dat het mangomoment inmiddels een bekend fenomeen is, tikte ik de term snel in op Google; ik had namelijk geen flauw idee. Ik eet graag mango’s, daar niet van. Verrukkelijk zijn ze, vooral als je ze in Afrika vers geplukt meteen kunt verorberen. Een gelukzalig moment, maar een fenomeen?

Bevindt zich in Vaste rubrieken - 21 juni 2019 | door Frans van den Houdt
565758606162